Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Чуднівщині Житомирської області запрацювала уже друга поліцейська станція
Опубліковано 16 червня 2020 року о 14:28

16 червня у с. Карпівцях відкрилася друга у Чуднівському районі, а вісімнадцята загалом на Житомирщині, поліцейська станція. Відтепер для мешканців Вільшанської об’єднаної територіальної громади тут працюватимуть дільничний офіцер, а також ювенальний інспектор та група реагування патрульної поліції.

Участь у відкритті поліцейської станції узяли заступник начальника Головного управління Нацполіції в Житомирській області Артем Лисогор, керівництво Управління превентивної діяльності ГУНП, голова Чуднівської районної ради Олександр Хомич  та голова Вільшанської об’єднаної територіальної громади Сергій Мельник.

- До складу нашої громади нині входить 5 населених пунктів, в яких проживають понад 5 тисяч людей. Але вже скоро у складі ОТГ буде 12 сіл та майже 8 тисяч жителів, - розповідає голова Вільшанської об’єднаної територіальної громади Сергій Мельник. – Тож дбаючи про безпеку та добробут наших людей, ми вирішили облаштувати поліцейську станцію. До того ж, нині вже виділені кошти для встановлення камер відеоспостереження на території ОТГ. А в подальшому ми готові виділити дільничному офіцеру житло і навіть придбати службовий автомобіль.

Приміщення поліцейського офісу розміщено у будівлі старостинського округу у с. Карпівцях. Саме за підтримки територіальної громади тут проведено ремонт, а робочі кабінети оснащені меблями і оргтехнікою. Є й дитяча зона з книжками та іграшками в кабінеті, де працюватиме інспектор ювенальної превенції.

На поліцейській станції здійснюють прийом громадян дільничний та ювенальний офіцери, сюди у разі необхідності прибуває група реагування патрульної поліції та надає допомогу колегам. Тут же й проводиться робота з правопорушниками, оформлюється документація тощо.

Дільничний офіцер поліції Руслан Яремчук розповідає, що  на території обслуговування працюють 13 підприємств, є 3 загальноосвітні школи,  4 дитячих садочка та оздоровчий табір.  За його словами, загалом на території громади досить спокійно, а серед правопорушень трапляються випадки сімейного насильства, дрібні крадіжки, конфлікти на побутовому ґрунті тощо. Є й 14 сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах та потребують спільного з соціальними службами нагляду. У цих сім’ях проживає понад 30 дітей. Відтак свою роботу від спрямовує у превентивне русло. 

Заступник начальника ГУНП Артем Лисогор висловив щиру подяку колективу громади та вручив нагрудну камеру і довідкову літературу дільничному офіцеру.

- Приємно відчувати підтримку місцевих громад, коли люди переймаються станом правопорядку у своїх населених пунктах, прагнуть змін на краще і докладають для цього зусиль, - зазначив Артем Лисогор. – Окремо зазначу, що відкриття поліцейської станції – це перший крок до впровадження проекту «Поліцейський офіцер громади». Далі дільничні, які пройдуть конкурсний відбір та відповідну підготовку, працюватимуть на місцях у якості таких собі «шерифів». Такі офіцери поліції будуть допомагати людям вирішувати широке коло питань: це і превенція, і робота з дітьми, і дозвільна система та багато іншого.

Відділ комунікації поліції Житомирської області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux