Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
З початку року житомирські поліцейські встановили місцезнаходження близько півтори сотні розшукуваних осіб
Опубліковано 04 серпня 2022 року о 12:45

Серед розшуканих оперативниками Житомирського районного управління  поліції  78  містян, які переховувалися від правоохоронних органів або ухилялися від виконання покарань за вчинені правопорушення, ще 65 – безвісно зниклі.

Трьох громадян, які переховувалися від органів суду, розшукали поліцейські  уже за кілька днів серпня.

Так, учора  розшуківці затримали в обласному центрі  36-річного житомирянина, який упродовж декількох місяців не з’являвся на судові засідання, де розглядалася справа щодо вчинення ним домашнього насильства відносно батька. Цим самим він унеможливив прийняття законного рішення. Окрім цього, розуміючи усі наслідки своїх дій, чоловік уникав він будь-яких зустрічей з правоохоронцями та вкрай рідко з’являвся за місцем проживання. Нині ж оперативники кримінальної поліції встановили його місце перебування та затримали для доставлення до суду.

У схожій ситуації опинилася і 21-річна містянка, обвинувачена у вчиненні низки крадіжок. Ігноруючи судові засідання, вона сподівалася уникнути покарання. Тому її було оголошено у розшук. За кілька днів правоохоронці розшукали її та доставили до суду.

Ще одного обвинуваченого у тяжкому злочині, який ухилявся від судового розгляду, поліцейські днями виявили в одній з житомирських багатоповерхівок. 46-річний житель Черняхівської громади, змінив місце проживання, не попередивши про це правоохоронні органи, та упродовж кількох місяців переховувався у квартирі свого товариша.  Там одного ранку його і затримали оперативники. Від правоохоронців чоловік вирішив сховатися серед одягу, накрившись ковдрою. Проте навіть такі «хитрі» заходи не допомогли йому уникнути суду.

Окрім цього, майже щодня до поліції звертаються громадяни за допомогою у розшуку рідних та близьких, з якими вони за тих чи інших обставин втратили зв’язок.

Так, 3 серпня  житомирські оперативники встановили місцезнаходження сімейної пари, яка вже тривалий час вважалася безвісно зниклою у Маріуполі. Поліцейські з’ясували, що чоловік з дружиною мали намір їхати до Житомира. Тож правоохоронцям вдалося встановити адресу теперішнього проживання вимушених переселенців і допомогти їм налагодити зв'язок з родичами.

Нині поліцейські встановлюють місцезнаходження 33-річного Сергія Гуменюка, який на початку липня пішов з дому та не повернувся.

Поліцейські звертають увагу, що важливу роль для ефективності розшуку безвісно зниклих має термін, коли звернулись родичі:  чим швидше це зробити, тим краще.

Житомирське районне управління поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux