Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські вилучили наркотики у чотирьох жителів Житомирщини
Опубліковано 23 квітня 2021 року о 10:59

22 квітня правоохоронці вилучили пакунки з речовинами, попередньо, наркотичними засобами, у двох житомирян, звягельчанина та з помешкання жителя м. Овруча. У всіх випадках призначені відповідні експертизи. Причетним до правопорушень може загрожувати до 5 років обмеження волі.

До відділу поліції №1 (м. Овруч) Коростенського РУП звернувся місцевий житель із повідомленням про домашнє насильство, що вчиняє його 26-річний син стосовно власної дружини та дочки. За словами заявника, агресор перебуває у стані сп’яніння.

На місце події прибув дільничний офіцер поліції. Під час спілкування з членами родини поліцейський звернув увагу на пристрій характерного вигляду, що знаходився на кухні. Як з’ясувалось, господар також зберігає вдома заборонені речовини, призначені, за його поясненням, для власного споживання.

За таких обставин на місце події прибула слідчо-оперативна група поліції, працівники якої задокументували всі обставини та вилучили пакунки з сухою подрібненою рослинною масою та порошкоподібною речовиною білого кольору, паперовий згорток з насінням, ймовірно, коноплі, а також пристосування для вживання наркотиків. Відтак чоловікові доведеться відповідати та за домашнє насильство, і за зберігання заборонених речовин.

Увечері патрульні поліцейські помітили на вулиці м. Житомира підозрілих молодиків. Під час спілкування та поверхневої перевірки з’ясувалось, що двоє житомирян, віком 25 та 27 років, зберігають при собі пакунки з білою порошкоподібною речовиною, попередньо, наркотиками. Виявлене поліцейські вилучили.

Опівночі у м. Новограді-Волинському інспектори сектору реагування місцевого відділу поліції виявили полімерний пакунок з рослинною, ймовірно нарковмісною, масою, у 26-річного містянина.

Нині слідчі з’ясовують усі обставини у рамках кримінальних проваджень, розпочатих за ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) КК України. Все вилучене буде направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС. Після висновків фахівців буде дано остаточну правову кваліфікацію подіям.

Законодавством за такі протиправні дії передбачено покарання у вигляді штрафу від 1000 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2 років, або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 5 років.

Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux