Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Житомирщині правоохоронці затримали учасників міжрегіонального угруповання наркодилерів
Опубліковано 20 лютого 2021 року о 14:00

19 лютого детективи слідчого управління обласного ГУНП спільно з співробітниками Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури регіону заблокували діяльність угруповання, члени якого займалися збутом особливо небезпечних наркотичних засобів і психотропних речовин через Telegram-канал. Наразі затримано двоє осіб.

Члени угрупування, використовуючи мобільні меседжери, створили онлайн-магазин, де були розміщені оголошення про продаж наркотиків та психотропних речовин, вартість, способи оплати та отримання. Там же приймались і  замовлення на їх поставку.

Під час досудового розслідування встановлено, що організував незаконний продаж 30-річний житель Житомирського району, який раніше вже був засуджений за такі злочини. До свого «бізнесу» він залучив дружину та 40-річного наркозалежного приятеля в якості кур’єра. Товар для збуту ділки отримували оптовими партіями через поштові відправлення. Потім фасували на дрібний опт і «дози» і завдяки цьому їх прибуток зростав у рази.

Через сервіси поштового зв’язку члени угрупування відправляли наркотичні засоби та психотропні речовини по всій Україні, маскуючи свій товар серед дитячого одягу, іграшок чи інших речей. Розрахунок проводився через систему електронних платежів.

За попередньою інформацією, щомісячний дохід від вказаних оборудок сягав щонайменше півмільйона гривень.

У ході  спецоперації 19 лютого правоохоронці затримали наркокур’єра у приміщенні поштового відділення при черговій спробі відправити товар за 12 адресами.

Водночас у місцях проживання підозрюваних проведено обшуки та  вилучено наркотичні засоби, психотропні речовини, банківські картки та інші докази протиправної діяльності. Усе виявлене направлено на експертне дослідження.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводять слідчі СУ ГУНП за оперативного супроводження УСБУ регіону та процесуального керівництва обласної прокуратури. У рамках статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою ) Кримінального процесуального кодексу України затримано організатора угрупування та наркокур’єра.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України тривають невідкладні слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності усіх учасників наркотрафіку.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux