Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські затримали причетного до вогнепального поранення дитини на Житомирщині
Опубліковано 13 липня 2021 року о 11:02

12 липня до лікарні м. Новограда-Волинського було доставлено 9-річного хлопчика з попереднім діагнозом наскрізне вогнепальне поранення спини. У результаті першочергових слідчо-розшукових дій поліцейські з’ясували  попередні обставини та встановили причетність до події жителя столиці. Чоловік затриманий. Про це йшлося 13 липня на брифінгу начальника ГУНП в Житомирській області Юрія Олійника.

Повідомлення про подію надійшло до поліції о 14:30 від медиків. Пораненого хлопчика у тяжкому стані до лікарні доставив 43-річний киянин, попередньо, знайомий його батька. Дитину відразу госпіталізували до реанімаційного відділення, де медики надають необхідну допомогу.

У лікарню негайно після повідомлення виїхали поліцейські слідчо-оперативної групи Новоград-Волинського районного відділу.  

За попередньо отриманою інформацією, подія нібито відбувалась на березі місцевої річки. Однак у ході встановлення обставин ці відомості не підтвердились.

Відтак поліцейські провели низку інших слідчо-розшукових заходів та у результаті огляду за місцем проживання пораненого хлопчика правоохоронці виявили докази того, що поранення дитини відбулось в обійсті. З місця події було вилучено кулю калібром 9 мм та інші речові докази.

– Також було встановлено, що до завдання дитині вогнепального поранення причетний житель м. Києва, військовослужбовець, знайомий батька, який приїхав напередодні. Попередньо, подія сталась унаслідок необережного поводження зі зброєю. У ході невідкладного обшуку в його автомобілі були виявлені та вилучені зброя, у тому числі автоматична, різнокаліберні боєприпаси та вибухонебезпечні речовини, - повідомив начальник ГУНП в Житомирській області Юрій Олійник.

Наразі чоловік затриманий у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Відповідні відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) КК України. Вирішується питання про оголошення затриманому підозри за вказаною статтею.

Також розпочато кримінальне провадження за ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Усі слідчі дії проводяться під процесуальним керівництвом Житомирської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

Також, за словами начальника главку поліції області Юрія Олійника, наразі вирішується питання про транспортування пораненого хлопчика за допомогою авіації МВС з м. Новограда-Волинського до Національної дитячої спеціалізованої лікарні МОЗ України.

Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux