Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Підозрюваного у вбивстві охоронника АЗС на Житомирщині поліцейські затримали у столиці
Опубліковано 11 жовтня 2021 року о 10:36

Увечері 10 жовтня на залізничному вокзалі м. Києва правоохоронці затримали обґрунтовано підозрюваного у вбивстві 49-річного охоронця недіючої автозаправної станції у Радомишльській громаді Житомирщини. Попередньо відомо, що мотивом для позбавлення життя людини у затриманого був пошук грошей. Нині чоловік під вартою. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, уранці 10 жовтня до Радомишльського відділення поліції надійшло повідомлення від екстрених служб про те, що після ліквідації задимлення у службовому приміщенні недіючої АЗС у с. Кочерові було виявлено тіло охоронника з ушкодженнями. Судово-медичні експерти підтвердили, що смерть 49-річного жителя місцевої громади настала внаслідок численних травм, у тому числі серйозної черепно-мозкової.

На місці події працювали слідчо-оперативні групи Радомишльського відділення та главку поліції області, фахівці криміналістичної лабораторії МВС, кінологи, оперативники підрозділу кримінальної поліції.

Правоохоронці провели першочергові заходи для встановлення обставин загибелі чоловіка.

– Ми опитали кілька десятків людей з-поміж місцевих жителів та працівників довколишніх закладів, які могли бути свідками чи випадковими очевидцями події. Також негайно було вилучено та проаналізовано записи камер відеоспостереження. Безпосередньо на автозаправній станції фахівці вилучили слідову інформацію та низку речових доказів. У комплексі ми отримали достатньо відомостей, щоб швидко встановити ймовірно причетного до тяжкого злочину чоловіка, - розповів начальник ГУНП в Житомирській області Юрій Олійник.

Відтак оперативники мали інформацію про те, що підозрюваний може знаходитись у столиці. Уже за кілька годин за допомогою комплексу «Безпечне місто» працівники відділу поліції на станціях залізничного транспорту ГУНП в м. Києві затримали на вокзалі 46-річного жителя Житомирщини. У нього уже був квиток на потяг в інший регіон України.

Київські правоохоронці передали затриманого житомирським колегам. Нині чоловік під вартою у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України.

Про нього відомо, що він житель Черняхівської громади і раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності за умисне спричинення особі тяжких тілесних ушкоджень. Попередньо з’ясовано, що близько 3 ночі 10 жовтня він, перебуваючи у нетверезому стані, прийшов на автозаправну станцію з наміром роздобути гроші. На спротив охоронника зреагував агресивно і в ході бійки завдав йому серйозних травм. Потому залишив місце події.

Наразі поліцейські розслідують кримінальне провадження за п. 6 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) КК України. Призначено низку експертиз, у тому числі фахівці встановлюють причини загоряння у службовому приміщенні АЗС. Після необхідних процесуальних етапів буде вирішено питання про обрання затриманому запобіжного заходу.

За чинним законодавством йому може загрожувати покарання аж до довічного ув’язнення.

Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux