Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оперативники кримінальної поліції Житомирщини затримали групу валютних розбійників
Опубліковано 11 жовтня 2018 року о 08:22

Викриття та затримання зухвалої групи розбійників, які діяли на території кількох регіонів держави, стало результатом спільної роботи оперативників кримінальної поліції та слідчих ГУНП Житомирщини, Департаменту карного розшуку НПУ, бійців КОРДу, за сприяння співробітників УСБУ в області. Банда спеціалізувалась на нападах на валютників. П’ятьох членів групи затримали 10 жовтня у м. Чернівцях відразу після чергового злочину.

У березні 2018 року у м. Житомирі було вчинено зухвалий напад на приватного підприємця. Увечері, коли чоловік повертався додому, у під’їзді його будинку, на сходинковому майданчику між поверхами,  троє незнайомців, застосувавши силу та сльозогінний газ, відібрали сумку. У ній потерпілий, який займається обміном валют, ніс кошти у гривнях та валюті на загальну суму майже 8 мільйонів гривень.

- Робота над розкриттям цього розбою і стала стартом викриття злочинної групи, - розповів начальник ГУНП в Житомирській області В’ячеслав Печененко. – Усі обставини, з’ясовані уже на першому етапі розслідування, вказували на ретельну підготовку нападників та їх добру обізнаність.

Оперативники кримінальної поліції провели величезний обсяг заходів, щоб встановити коло осіб, ймовірно причетних до нападу. У результаті цілої низки  звірок, аналізів, моніторингів, експертних досліджень, а також інших дій непублічного характеру вдалося отримати свідчення протиправної діяльності злочинної групи.

10 жовтня у м. Чернівцях 5 членів  банди були затримані  відразу після вчинення ними  жорстокого нападу на підприємця-валютника.

- Спецоперацію по затриманню нападників, які, за нашою інформацією, могли бути озброєні та чинити опір, провели працівники кримінальної поліції та бійці КОРДу Житомирщини, - розповів заступник начальника ГУНП в області Сергій Крупєй. – А загалом до їх викриття були залучені сили не лише розшуківців та слідчих області, а й Департаменту карного розшуку Нацполіції та ми мали допомогу та сприяння співробітників УСБУ в Житомирській області.

У підозрюваних вилучено значну суму готівки, щойно відібраної у потерпілого, жителя Чернівців.

Того ж дня поліцейські провели понад десятка обшуків за місцями проживання підозрюваних. У результаті вилучено докази їх злочинної діяльності.

Вказані заходи проводились у рамках досудового розслідування провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від 8 до 15 років з конфіскацією майна.

Водночас у правоохоронців є підстави стверджувати про причетність групи й до інших розбійних нападів, а також грабежів та крадіжок на території Житомирської, Львівської, Тернопільської та Чернівецької областей.

 

Відділ комунікації поліції Житомирської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux