Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Житомирщині у рамках розслідування масштабного шахрайства накладено арешт на майно підприємства Білорусі на суму понад 30 мільйонів гривень
Опубліковано 22 червня 2022 року о 14:00

Слідчі СУ ГУНП Житомирщини спільно з оперативниками УСБУ та за процесуального керівництва обласної прокуратури викрили схему ошуканства зі статутним капіталом підприємства та невиплатою заробітної плати.  Також встановлено, що засновник та власник заводу з Білорусі. Відтак для унеможливлення використання прибутків підприємства для фінансування збройної агресії проти України, а також для забезпечення збереження речових доказів у провадженні на майно накладено арешт.

Кримінальне провадження слідчі відділу розслідування злочинів у сфері господарської діяльності СУ поліції розпочали у травні 2022 року за матеріалами співробітників УСБУ регіону та Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Попередньо встановлено, що посадові особи підприємства створили штучний борг із виплати заробітної плати працівникам для безпідставного формування сум ПДВ у системі електронного адміністрування. Окрім того, у ході слідчих дій отримано документальні свідчення про те, що засновником та власником заводу є Гомельська міська рада народних депутатів Білорусі.

Відтак для розслідування усіх обставин кримінального діяння та унеможливлення подальшої господарської діяльності підприємства на території Коростенського району, прибуток від якої може спрямовуватись до рф, а отже використовуватись для фінансування збройної агресії проти України, слідчими поліції за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури проведено низку дій: огляд, тимчасовий доступ до речей і документів, вилучення, передачу на відповідальне зберігання та ін. 

Окрім того, за відповідним клопотання  20 червня ухвалою Корольовського районного суду м. Житомира накладено арешт на понад 350 найменувань, у тому числі на цехи, майстерні, транспортні засоби та спецтехніку й інше майно.
За попередніми підрахунками, вартість вилученого становить понад 30 мільйонів гривень.

Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux