Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Житомирщині правоохоронці припинили діяльність наркоугруповання
Опубліковано 01 грудня 2021 року о 13:45

30 листопада детективи СУ ГУНП спільно зі співробітниками УСБУ в області під процесуальним керівництвом прокуратури регіону затримали трьох активних учасників злочинного угруповання. Припинено роботу двох лабораторій з виготовлення амфетаміну. У ході проведених низки обшуків вилучено психотропний засіб, обладнання та інгредієнти для його виготовлення, інші свідчення злочинних дій.

За наявною інформацією, обсяги діяльності угруповання сягали до півмільйона гривень щомісячно.

До складу злочинної групи входили 3 осіб:  житомиряни, віком від 28 до 40 років. Вони організували процес виробництва у будинку, розташованому у Житомирському районі, та у гаражі  на околиці міста. Усе необхідне замовляли через інтернет-ресурси та отримували через поштові сервіси.

Під час документування злочинної діяльності слідчі поліції та співробітники УСБУ зафіксували неодноразові факти продажу виготовленого амфетаміну, у тому числі оптовими партіями. Щомісяця у лабораторіях, що діяли, щонайменше, упродовж 8-9 місяців, продукувалось до півтора кілограма психотропної речовини.

30 листопада після затримання членів угрупування були проведені 12 обшуків: за місцями їх мешкання та можливого здійснення протиправних дій. У результаті вилучено синтезований амфетамін, прекурсори, хімічні речовини, обладнання, специфічний посуд, готівку, банківські картки та чорнову «бухгалтерію».

Під час одного з обшуків, у гаражі на околиці Житомира, було виявлено також гранату Ф-1, патрони та травматичний пістолет.

Наразі слідчі затримали трьох чоловіків у рамках ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Досудове розслідування проводиться за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Відтак затриманим, двоє з яких уже умовно засуджені за подібні діяння, може загрожувати покарання у вигляді ув’язнення на термін від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Також відкрито кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux