Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські виявили нелегальну лісопродукцію у двох районах Житомирщини
Опубліковано 07 жовтня 2020 року о 10:43

6 жовтня на Овруччині поліцейські провели обшук на лісопилці, де виявили необліковану деревину. А у м. Чуднові правоохоронці зупинили вантажівку з деревиною, водій якої не надав жодних документів, що підтверджували б її походження та законність перевезення. В обох випадках розпочаті відповідні досудові розслідування.

Овруцькі поліцейські провели санкціонований обшук на території лісозаготівельного підприємства, розташованого у райцентрі. У результаті правоохоронці виявили автомобіль «КАМАЗ» з причепом, завантажений 6-метровими сосновими колодами. Документів на деревину надано не було.

Крім того на території підприємства знаходилася значна кількість таких же соснових колод без відповідних чипів та документів.

Відтак автомобіль та лісопродукцію загальним обсягом понад 100 м3 поліцейські вилучили. Слідчі підготували клопотання до суду про накладення арешту.

Нині триває досудове розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Таке правопорушення карається обмеженням чи позбавленням волі на строк до 5 років.

6 жовтня на одній з вулиць м. Чуднова інспектори сектору реагування місцевого відділення поліції зупинили для перевірки автомобіль ЗІЛ-130 під керуванням 51-річного жителя району.

Під час огляду в кузові виявили дубові та ясеневі колоди загальним об’ємом близько 5м3. Як з’ясувалось, водій не мав жодних документів, що підтверджували б легальність походження та перевезення лісопродукції. Відтак автомобіль з вантажем вилучили.

Триває з’ясування всіх обставини  у рамках досудового розслідування за ч. 1 ст. 185 (Крадіжка) КК України. Законодавством за таке правопорушення передбачено покарання у вигляді штрафу від 1000 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від 80 до 240 годин, або виправних робіт на строк до 2 років, або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 5 років.

Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux