Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Житомирщини застерігає жителів області від переказів коштів незнайомцям
Опубліковано 20 травня 2022 року о 11:43

Упродовж двох днів травня до поліції через ошуканства звернулись до десятка жителів області. Через власну необачність вони збагатили шахраїв, щонайменше, на понад 60 тисяч гривень. Поліцейські встановлюють причетних до злочинів та закликають жителів області бути більш розсудливими.

Так, 18 травня до поліції звернулась 34-річна житомирянка, яка розповіла, що добу тому переказала 26 тисяч гривень невідомому, сподіваючись вирішити питання з продажем її будинку на півночі області. Як з’ясувалось, до жінки зателефонував невідомий, який назвався посадовцем місцевого органу влади та запропонував допомогу у прискоренні процедури оформлення нерухомості. У результаті заявниця переказала на чужі рахунки вказану ним суму і лише згодом зрозуміла, що її ошукали.

25-річна жителька Чуднівщини у сподіванні придбати автомобіль переказала майже 24 тисячі гривень незнайомцю, який розмістив оголошення про продаж на одному з інтернет-сайтів. За кілька днів зв’язок з продавцем обірвався й омріяного транспортного засобу жінка так і не побачила та звернулась до поліції.

19 травня про шахрайство повідомив 43-річний житомирянин. Чоловік знайшов оголошення про продаж військового спорядження в одному з мобільних месенджерів. Він на вимогу продавця переказав в якості передоплати понад 5 тисяч гривень. Утім очікуваного товару так і не отримав.

Нині у рамках кримінальних проваджень, розпочатих за ст. 190 (Шахрайство) ККУ, поліцейські встановлюють причетних до правопорушень. Водночас правоохоронці закликають жителів області бути більш розсудливими та не переказувати кошти на чужі рахунки без вагомих підстав. Запам’ятайте:

-  у разі здійснення онлайн-оплат, розміщення оголошень, збору коштів тощо не вказуйте одночасно банківські реквізити та телефонний номер, до якого «прив’язаний» рахунок;

- здійснюючи грошовий переказ, переконайтесь, що знаходитесь на захищеному сайті саме тієї фінансової установи, яка надає послуги. Не переходьте за невідомими посиланнями, наданими вам незнайомцями, для проведення оплати;

- намагайтеся не сплачувати наперед за товар, придбаний за допомогою мережі Інтернет. Скористайтеся послугами післяплати, або так званої «захищеної оплати», які пропонують транспортні компанії, торгівельні інтернет-майданчики та фінансові установи.

Будьте уважними, не дайте себе ошукати й не дозволяйте пройдисвітам збагатитися вашим коштом! Розкажіть про заходи перестороги своїм батькам, рідним, сусідам та знайомим. Це допоможе вберегти їх від неприємностей та завадить ошуканцям продовжити свою злочинну діяльність.

Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux