Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Бердичівському районі поліцейські викрили розкрадання бюджетних коштів під час будівництва спортивного майданчику
Опубліковано 16 вересня 2021 року о 12:45

15 вересня слідчі Бердичівського районного відділу оголосили про підозру у заволодінні чужим майном та службовому підробленні підприємцю-підряднику. Зважаючи на спроби його спільника уникнути спілкування з поліцейськими, а отже і відповідальності за кримінальні діяння, правоохоронці направили чоловікові офіційні матеріали поштою. Розслідування триває.

Під час слідчих дій встановлено, що у грудні 2017 між Червоненською селищною радою та двома підприємцями був укладений договір на будівництво спортивного майданчику для міні-футболу зі штучним покриттям загальною вартістю майже 1,5 мільйона гривень.

Роботи тривали упродовж 2018-2020 років, а їх результати оформлялись відповідними актами приймання та довідками про вартість.

Однак під час перевірки поданих підприємцями до  селищної ради для здійснення оплати офіційних документів було встановлена невідповідність фактичним даним. Зокрема, призначена слідчими та проведена фахівцями будівельно-технічна експертиза встановила завищення обсягів та вартості виконаних робіт. На підставі цього були внесені недостовірні відомості та безпідставно перераховано з державного бюджету понад 300 тисяч гривень на рахунки підприємців, тобто завдано збитків Червоненській селищній раді у великих розмірах.

Відтак 58-річному житомирянину слідчі Бердичівського районного відділу оголосили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) КК України.

Його спільникові, який намагається уникнути відповідальності, відмовляючись спілкуватись з поліцейськими, матеріали офіційної підозри направлені поштою.

Санкції статтей передбачають відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 8 років з позбавлення права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до 3 років.
Процесуальне керівництво у провадженні проводить Бердичівська окружна прокуратура.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux