Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Житомирщині поліцейські зібрали свідчення понад 100 воєнних злочинів, учинених унаслідок російського вторгнення
Опубліковано 15 березня 2022 року о 09:35

Тільки за минулу добу 14 березня до поліції області надійшло майже 850 повідомлень громадян. Також поліцейські зафіксували травмування людей та руйнування приміщень унаслідок авіаобстрілів. Відповідні відомості про кримінальні діяння внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Поліцейські Житомирщини продовжують працювати у посиленому режимі, швидко й адекватно реагуючи на повідомлення жителів області.

Упродовж минулої доби до територіальних підрозділів поліції Житомирщини надійшли майже 850 повідомлень, поліцейські перевірили до півтисячі осіб.

Правоохоронці виїжджають та працюють на місцях надзвичайних подій, пов’язаних із проявами ворожої російської агресії, у тому числі ракетних та авіаційних обстрілів населених пунктів. Фіксуються всі обставини та наслідки, збираються та аналізуються інші відомості.

Уночі 14 березня внаслідок авіаобстрілу с. Ставища Брусилівської громади травми різного ступеню тяжкості, у тому числі уламкові поранення, опіки та контузії, отримали кілька людей. Наразі до поліції Житомирщини надійшли відомості про 6 травмованих. Їх доставили до лікувального закладу в обласному центрі та нині надають необхідну медичну допомогу.

Близько 20:00 до Радомишльського відділення поліції надійшло повідомлення про авіаудар по адміністративних приміщеннях у смт Городку Житомирського району. Попередньо, обійшлося без поранених.

Загалом за 20 днів війни (станом на ранок 15 березня) поліцейські зібрали відомості для 106 кримінальних проваджень за фактами вчинення воєнних злочинів російським агресором на території Житомирщини. У 52 випадках дії ворога кваліфіковані за ст. 110  (Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) КК України, ще 51 факт стосується порушення законів і звичаїв війни (ст. 438 КК України) та інші. Досудове розслідування здійснюють компетентні органи.

Правоохоронці продовжують працювати у посиленому варіанті, підтримуючи правопорядок у громадах області, залучаються до охорони важливих інфраструктурних об’єктів і несуть службу на блокпостах.

Поліцейські закликають жителів області зберігати спокій, користуватися інформацією з надійних джерел, дотримуватися необхідних обмежень воєнного стану та не ігнорувати сигнали повітряної тривоги. Працюємо разом задля перемоги!

Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux