Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Житомирі дітлахи і дорослі познайомились з роботою тих, хто опікується безпекою людей
Опубліковано 01 червня 2021 року о 13:57

1 червня у парку на Замковій горі у Житомирі всі бажаючі долучилися до святкування Міжнародного Дня захисту дітей у безпековому містечку. Тут можна було познайомитись із роботою багатьох служб і підрозділів поліції, у т.ч. спеціального призначення, рятувальників, нацгвардійців, прикордонників, діяльністю громадських організацій тощо. Також на учасників свята чекали сюрпризи, подарунки та нагороди.

На паркових алеях Замкової гори обласного центру юні житомиряни стали єдиною громадою безпекового містечка.

На тематичних локаціях поліцейські різних служб презентували дітлахам і дорослим свою професію та службові функції.

Цілком очікувано зацікавленість у юні викликали поліцейські кінологи, які  продемонстрували навички службових собак. Чотирилапі помічники правоохоронців шукали заборонені речовини, а також визначали власника дитячих черевиків.

Правоохоронці-вибухотехніки показали на загал, як виглядають небезпечні предмети, і розказали, що необхідно робити при їх виявленні.

Від поліції охорони діти дізналися про технічні засоби охорони приміщень і як викликати правоохоронців без телефону.

На локаціях поліції превенції та патрульних юних громадян чекали авто- і мототехніка та спеціальні пристрої, які правоохоронці використовують для організації дорожнього руху. Діти із задоволенням окупували салони службових автівок і випробували себе у ролі правоохоронців, які «наздоганяли правопорушників».

Техніка та засоби захисту правоохоронців роти поліції особливого призначення та КОРДівців, а також нацгвардійців і прикордонників, привабили найбільшу кількість хлопчаків, які прийшли до без пекового містечка. Діти фотографувались зі спецпризначенцями та приміряли на себе їх засоби індивідуального захисту: шоломи, бронежилети тощо.

Як і де вивчитись на правоохоронця, можна було дізнатись на освітніх локаціях Національної академії внутрішніх справ та ДУ «Житомирського навчального центру підготовки поліцейських».

Про щоденну безпечну поведінку дітям розказали рятувальники УДСНС. Як надавати першу домедичну допомогу, навчили представники Червоного Хреста, а де отримати правову – Центру безоплатної правової допомоги.

На святковому дійстві відбулося нагородження переможців міжвідомчого конкурсу дитячого малюнка «Намалюй щасливе дитинство».

Загальні веселощі супроводжувались спортивними естафетами, дотепними конкурсами, правовими вікторинами та музичними композиціями поліцейського оркестру.

Команда юних знавців правил дорожньої безпеки Тетерівської загальноосвітньої школи яскравими виступами закликала найменших учасників руху дотримуватись визначених заходів поведінки на дорозі. Їх підтримали й танцювальні колективи.

– Цей дійсно масштабний міжвідомчий захід покликаний не лише створити у наших юних громадян уявлення про безпеку, закріпити основні відомості про правила поведінки, але й показати, наскільки різностороннім є це поняття, якими силами та засобами воно реалізується. А ще, що не менш важливо, познайомити молодь із людьми тих професій, які опікуються питаннями безпеки у рідному місті, - прокоментував заступник начальника ГУНП Житомирщини Артем Лисогор.

Напередодні Міжнародного Дня захисту дітей і безпосередньо 1 червня подібні заходи для юних мешканців громад за участі поліцейських відбулись у всіх районних центрах регіону.

Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux