Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Житомирщини вкотре закликає батьків дбати про безпеку дітей
Опубліковано 10 лютого 2020 року о 11:47

На вихідних поліцейські встановлювали місце знаходження двох дівчат – 8-річної жительки м. Новограда-Волинського та 14-річної житомирянки. Також триває встановлення обставин отруєння чадним газом трьох маленьких жителів Любарщини. Нині всі діти перебувають у безпеці, їх життю ніщо не загрожує. Правоохоронці закликають батьків приділяти максимум уваги дітям та належно дбати про них.

9 лютого до Новоград-Волинського відділу поліції звернулась 29-річна жителька райцентру із повідомленням про зникнення її 8-річної дочки. За словами матері, ще чотири дні тому вона відправила дівчинку погостювати до бабусі. Дитина самостійно мала дістатися маршрутним автобусом на інший бік міста. Нині ж вона телефоном дізналася, що дівчинки у бабусі немає.

Поліцейські негайно розпочали розшук маленької звягельчанки. У результаті дитину знайшли за місцем проживання співмешканця матері, де останнім часом проживала сім’я та куди, яки виявилось, дівчинка самостійно повернулася. Дитину тимчасово вилучили з оселі, де не було належних санітарно-побутових умов, та помістили до міської лікарні для медичного обстеження. Матір дівчинки, яка раніше вже потрапляла в поле зору поліцейських через зловживання спиртним та неналежне ставлення до виконання батьківських обов’язків,  притягнули до відповідальності за ст. 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) КУпАП. Соціальні служби вирішують питання щодо доцільності перебування дитини з сім’ї.

Також 9 лютого працівники Житомирського відділу поліції встановлювали місце знаходження 14-річної житомирянки. За словами 36-річної матері, дівчини вже добу немає вдома. Напередодні вона пішла нібито до однокласниці, однак згодом рідні її там не знайшли. До того ж, мобільний телефон юнки був вимкнений. У ході проведених заходів поліцейські розшукали дівчину у подруги. Вона розповіла, що побоювалась покарання за свій вчинок, а тому не поверталася додому. Нині з родиною працюють поліцейські ювенальної превенції.

У неділю 9 лютого близько 16:15 до Любарського відділення поліції надійшло повідомлення про пожежу у с. Липному та отруєння чадним газом двох 3-річних двійнят та їх 4-річного братика. Попередньо, діти спали в одній з кімнат, а через деякий час дорослі, навідавшись до будинку, виявили, що у кімнаті повно диму та тліє постіль.  Пожежу швидко загасили, а малих ушпиталили до реанімаційного відділення Любарської райлікарні. Нині вони перебувають під наглядом медиків дитячої обласної лікарні, їх стан оцінюють як стабільний. Поліцейські встановлюють всі причини та обставини події у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) КК України.

Правоохоронці вкотре закликають батьків приділяти максимум уваги дітям. Організовуйте для них корисне та безпечне дозвілля, наймолодших не залишайте без нагляду. Будьте уважними до проблем дітей, знаходьте час для спілкування, виявляйте любов та турботу. Цікавтеся колом друзів та місцем знаходження дітей під час самостійних прогулянок та відпочинку. Нагадуйте їм про необхідність дотримання правил безпеки у публічних місцях і роз’яснюйте відповідальність певні дії та вчинки.

Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux