Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Житомирщини закликають дорослих подбати про безпечне літо для дітей
Опубліковано 13 червня 2022 року о 12:35

На вихідних, що минули, поліцейські регіону зафіксували низку подій, пов’язаних із недоглядом за малолітніми дітьми або й відвертим нехтуванням дорослими батьківськими обов’язками. Окремі випадки мали трагічні наслідки. Тож в обставинах нині розбираються поліцейські. Водночас правоохоронці закликають не ігнорувати умови для безпечного розвитку, адже саме батьки є відповідальними особами за життя і здоров’я своїх дітей.

У Ємільчинській громаді поліцейські розслідують обставини смерті немовляти. У ніч на неділю матір повідомила про виявлення неживою своєї місячної доньки. Таке ж повідомлення уже вранці 13 червня надійшло від жительки Малинської громади. Причини загибелі немовлят встановлюють фахівці судово-медичної експертизи. 

12 червня у м. Житомирі з вікна квартири на третьому поверсі випала маленька дівчинка. Таке повідомлення надійшло до райуправління поліції близько 14 години. Попередньо відомо, що 3-річна дитина гралась у кімнаті, де її ненадовго залишила мама. Дівчинка притулилась до москітної сітки, яка не витримала тиску. Із тілесними ушкодженнями дитину до лікарні госпіталізували медики. Поліцейські проводять перевірку обставин. Наразі відомо, що в сім’ї мама сама виховує трьох малолітніх дітей. З родиною працюють ювенальні інспектори та представники соціальної служби. 

Того ж дня медики міської дитячої лікарні повідомили правоохоронців про госпіталізацію 15-річного жителя обласного центру без свідомості з ознаками отруєння невідомою речовиною. Попередньо поліцейські Житомирського райуправління з’ясували, що хлопець пішов гуляти з друзями, а за деякий час після повернення його вже непритомного в оселі виявили  мати та викликала «швидку». Триває з’ясування обставин.

Також упродовж вихідних патрульні поліцейські зафіксували випадок керування автомобілем неповнолітнім, який перебував у нетверезому стані. 

– Загалом тільки за вихідні до поліції надійшли повідомлення про зникнення 6 дітей. На щастя, всіх вдалося розшукати упродовж кількох годин. У їх родинах нині працюють ювенальні інспектори. Водночас за цей же період наші працівники у громадах області задокументували 28 випадків нехтування дорослими обов’язків по вихованню неповнолітніх дітей. Оформлені відповідні адміністративні матеріали, - розповіла начальниця відділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук. 

Правоохоронці закликають громадян до відповідального ставлення до своїх батьківських обов’язків. Шановні дорослі! Від вашої поведінки напряму залежать і життя, і здоров’я ваших дітей. Не залишайте малолітніх без нагляду навіть на нетривалий час, повсякчас контролюйте місцезнаходження, коло спілкування та зайняття ваших підлітків. Щоразу розповідайте дітям про правила безпеки, чого б вона не стосувалась. Подбайте про цікаве і корисне дозвілля для школярів під час літнього відпочинку! 

Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux