Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У центрі Житомира поліція затримала групу «домушників» (ОНОВЛЕНО)
Опубліковано 28 листопада 2018 року о 11:15

27 листопада на одній з центральних вулиць обласного центру у результаті спільних заходів оперативники кримінальної поліції та бійці КОРДу ГУНП затримали автомобіль із особами, обґрунтовано підозрюваними у щойно вчиненій квартирній крадіжці. Затриманих обґрунтовано підозрюють у причетності до низки подібних злочинів не лише в обласному центрі, а й в цілому на Житомирщині.

Близько 11 години у ході проведення оперативних заходів на вул. Грушевського у м. Житомирі поліцейські зупинили автомобіль «Опель», в якому знаходились троє чоловіків і жінка. За наявною у правоохоронців інформацією, вказані особи могли бути причетними до крадіжки, учиненої півгодини тому з квартири житомирянина.

За словами господарів, злодії скористались їх відсутністю і потрапили у помешкання, відімкнувши одні двері і виламавши замок в інших. Невідомі зловмисники перевернули у квартирі усе шкереберть і винесли цінності, що знайшли. 

Під час проведення огляду автомобіля та особистих речей водія і пасажирів поліцейські виявили та вилучили комп’ютерну техніку і її комплектуючі, гроші в національній та іноземній валюті, набір відмичок, мобільні телефони та інші речі, що свідчать про причетність затриманих до протиправної діяльності.

Підозрювані – жителі обласного центру віком від 40 до 24 років – були затримані у порядку ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

 – Одразу ж після затримання за місцями проживання фігурантів були проведені обшуки, у результаті яких виявлені зброя, у тому числі викрадена або з внесеними у конструкцію змінами, грошові кошти в іноземній валюті, ювелірні вироби тощо. Усе це в комплексі з наявними у нас відомостями дає підстави стверджувати про причетність підозрюваних осіб до вчинення квартирних крадіжок не тільки в обласному центрі, а й в інших населених пунктах області, - розповів т.в.о. начальника Управління карного розшуку ГУНП Житомирщини Олександр Петрущенко.

Також він повідомив, що один із затриманих раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення тяжких злочинів і відносно нещодавно звільнився з місць позбавлення волі.

Досудове розслідування триває за ч.3 ст.185 (Крадіжка) ККУ. Нині вирішується питання про обрання затриманим міри запобіжного заходу.

Відділ комунікації поліції Житомирської області 
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux