Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Житомирській поліцейські викрили двох крадіїв
Опубліковано 10 травня 2021 року о 10:02

В одному з випадків у приміщенні крамниці зник гаманець відвідувача, який зайшов випити кави. В іншому поліцейські встановили причетного до крадіжок дитячих самокатів. Нині триває з’ясування обставин подій, правопорушникам може загрожувати покарання від штрафу до піврічного арешту або ж 5-річного обмеження волі.

9 травня до Житомирського райуправління поліції звернувся 41-річний житель обласного центру із повідомленням про крадіжку грошей та документів. Чоловік розповів, що зайшов до крамниці, аби випити кави. Гаманець необачно поклав біля кавомата та, відволікшись, забув його забрати. Коли повернувся до торгівельного закладу, гаманця вже не знайшов. У результаті чоловік втратив понад 2,5 тисячі гривень, документи та банківські картки.

На місці події працювала слідчо-оперативна група поліції. Правоохоронці опитали свідків та очевидців події та вивчили записи з камер відеонагляду, встановлених у закладі. У результаті оперативники карного розшуку з’ясували, що до інциденту причетна 31-річна житомирянка, яка проживає неподалік. У жінки вилучили викрадене, вона визнала свою провину.

Увечері 9 травня до поліції зателефонував 31-річний житомирянин із повідомленням про крадіжку двоколісника його дитини та висловив припущення, що знає, хто міг би бути причетним до правопорушення.

На місці події поліцейські з’ясували, що дитячий самокат було викрадено 8 травня, а наступного дня невідомий запропонував придбати схожий двоколісник продавцю крамниці, розташованої неподалік. Про ці обставини стало відомо заявнику, відтак він негайно зателефонував до поліції. Відтак правоохоронці опитали свідків та очевидців події та з’ясували, що до вчинення крадіжки причетний 31-річний місцевий житель. У нього вилучили 2 самокати, викрадені напередодні. Тож нині поліцейські встановлюють, чи не причетний чоловік і до інших схожих злодіянь.

Водночас поліцейські закликають громадян більш відповідально ставитися до збереження власного майна. Зокрема, не варто залишати особисті речі без нагляду, демонструвати вміст гаманців та сумок у присутності сторонніх осіб. Не забувайте навчати правил безпеки власних дітей.

Зазначимо, що статтею 185 (Крадіжка) КК України таємне викрадення чужого майна карається штрафом від 1000 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від 80 до 240 годин, або виправними роботами на строк до 2 років, або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 5 років.

Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux