Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За вихідні поліцейські Житомирщини встановили 7 підозрюваних у крадіжках
Опубліковано 22 лютого 2021 року о 11:30

Серед об’єктів, на які посягали крадії, - приватні обійстя жителів Житомирського району і м. Малина. Також правоохоронці встановили і розшукали особу, причетну до крадіжки з цеху товариства під Житомиром, а у Новоград-Волинському районі – частини паркану місцевої амбулаторії. Тривають досудові розслідування.

20 лютого до Малинського відділення поліції звернувся житель міської громади із заявою про обкрадання його гаража.

На місці події працювали поліцейські слідчо-оперативної групи, які встановили, що до приміщення злодій потрапив, попередньо віджавши дерев’яні ворота. З гаража зникли електро- та слюсарні інструменти. Загальна сума збитку склала 8 тисяч гривень.

У результаті першочергових заходів правоохоронці встановили, що до правопорушення причетний раніше судимий 22-річний місцевий молодик. Свою вину він визнав. Викрадені речі у нього вилучені.

Поліцейські відділу поліції №1 Житомирського районного управління ГУНП встановили підозрюваного у крадіжці частин деревообробного верстата із майнового комплексу товариства одного із сіл Березівської сільської громади.  Так, правоохоронці з’ясували, що «похазяйнував» у цеху 32-річний житель Любарщини.  

У с. Денишах із будинку 21-річного місцевого жителя було викрадено ігрову приставку та акустичну колонку. Заявник поділився з правоохоронцями власними підозрами про те, що до крадіжки може бути причетна його знайома. Під час перевірки наявних відомостей поліцейські отримали обґрунтовані підтвердження причетності 43-річної жінки до правопорушення.

У с. Новополі пізно увечері місцеві жителі помітили невідомих осіб, які порались у чужому сараї, і повідомили про це поліцейських. Працівникам сектору реагування патрульної поліції, які виїхали на місце події, люди передали трьох чоловіків, які намагались викрасти з підсобного приміщення електрокабель.

Обґрунтовано підозрюваними у спробі крадіжки виявились двоє дорослих жителів с. Вільська і 17-річний хлопець. У них поліцейські вилучили знаряддя, за допомогою якого було зірвано навісний замок, і 75 м кабелю.

Уночі у с. Яруні  зникла частина паркану біля місцевої амбулаторії. Працівники сектору кримінальної поліції Новоград-Волинського районного відділу встановили, що до крадіжки причетний 21-річний місцевий житель. Раніше він уже притягувався до кримінальної відповідальності. Секції викраденого забору поліцейські вилучили та повернули громаді.


 
Усі обставини за вище вказаними фактами з’ясовуються у рамках розпочатих кримінальних проваджень.

Нагадаємо, що за Кримінальним кодексом України таємне заволодіння майном карається штрафом, громадськими або виправними роботами, піврічним арештом, обмеженням або позбавлення волі строком до 3 років. Водночас за крадіжку, вчинену із проникненням у приміщення, передбачено покарання у вигляді ув’язнення на строк від 3 до 6 років.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux