Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За добу поліцейські викрили 5 жителів Житомирщини у крадіжках з приватних домогосподарств
Опубліковано 05 червня 2020 року о 15:00

Загалом за 4 червня поліцейські зареєстрували 19 повідомлень від жителів області про викрадення майна. У 10 випадках правоохоронці оперативно встановили осіб, причетних до правопорушень. Зокрема, п’ятеро з них викрали чуже, проникнувши у будинки чи підсобні приміщення полісян. За всіма фактами нині тривають відповідні перевірки.

Житель Ємільчинського району поскаржився дільничному офіцеру поліції на крадіжку з його будинку речей господарського призначення. Правоохоронець з’ясував, що правопорушник потрапив до оселі вночі, скориставшись відсутністю господарів. Він зірвав навісну скобу із вхідних дверей.

Дільничний офіцер опитав місцевих жителів та провів низку інших заходів, у результаті яких встановив причетність до крадіжки 41-річного односельця заявника. Чоловік визнав свою провину, викрадене у нього вилучили.

На Попільнянщині поліцейські з’ясували, що борони з підсобного приміщення жителя райцентру викрав 44-річний житель району. А у Чуднівському районі 27-річний чоловік вирішив привласнити алюмінієвий посуд, понад 10 пачок прального порошку та гумові чоботи, що належать його односельцям. Для цього чоловік заліз до чужої літньої кухні. Дільничний поліцейський зібрав докази його причетності до цього правопорушення.

У Хорошівському районі місцевий «шериф» розшукав причетного до крадіжки з гаража жительки району сільськогосподарського реманенту. Як з’ясувалось, усі ці речі знадобилися 57-річному місцевому жителю, в якого й вилучили викрадене.

А от у смт Романові пильна сусідка допомогла місцевій жительці запобігти крадіжці майна з її будинку. Увечері 4 червня до поліції зателефонувала 78-річна жителька райцентру із повідомленням про спробу крадіжки. За словами жінки, невідомий чоловік через незачинені двері заліз на горище її будинку, що на даний час пустує. Він намагався викрасти посуд і садовий інвентар – ці речі він скинув на землі. Втім, його дії помітила сусідка, відтак чоловік утік. Поліцейські опитали свідків та очевидців події та встановили особу причетного до правопорушення, 36-річного місцевого жителя, та розшукали його.

Нині за всіма фактами тривають відповідні досудові розслідування. Відповідно до ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) КК України за таємне викрадення чужого майна, поєднане з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище карається позбавленням волі на строк від 3 до 6 років.

Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux