Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Хорошівські поліцейські встановили причетного до викрадення мотоцикла
Опубліковано 13 травня 2020 року о 11:10

Оперативники карного розшуку Хорошівського відділення поліції отримали докази причетності жителя району до незаконного заволодіння транспортним засобом. Триває досудове розслідування. Поліцейські закликають власників двоколісників подбати про безпеку свого майна.

12 травня до Хорошівського відділення поліції звернувся 50-річний житель селища Іршанська із повідомленням про те, що вночі хтось викрав з його підсобного приміщення мотоцикл «ІЖ» та документи на ім’я заявника. 

Працівники слідчо-оперативної групи, які виїжджали на місце події, встановили, що ймовірний злодій потрапив усередину, зірвавши навісний замок.

У ході проведених заходів розшуківці викрили чоловіка, причетного до незаконного заволодіння. Це раніше судимий за майнові злочини 32-річний житель с. Турчинки. Чоловік визнав свою провину та розповів, що викрав транспортний засіб з метою… використання запчастин для свого мотоцикла, оскільки мав такий самий. 

У рамках подальшого досудового розслідування за ч.2 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України чоловіка також перевіряють на причетність до інших подібних злодіянь, вчинених на території району.

За чинним законодавством йому може загрожувати від 5 до 8 років ув’язнення.

Поліцейські зазначають, що двоколісні транспортні засоби викрадають досить часто. Зокрема, бердичівські поліцейські також встановлюють обставини викрадення мопеда «Honda», вчиненого вночі 12 травня. Як з’ясувалось, 28-річний власник не подбав про реєстрацію транспортного засобу та не має відповідних документів. Саме такі обставини значно ускладнюють пошук та ідентифікацію викрадених двоколісників. 

Відтак правоохоронці закликають власників транспортних засобів і самим подбати про безпеку свого майна. Зокрема, зареєструйте ваші мотоцикли, мопеди або скутери та обладнайте їх протиугінними технічними засобами. Не залишайте двоколісники без нагляду навіть на нетривалий проміжок часу. Пам’ятайте, навіть якщо мопед або скутер припаркований під вікнами вашої квартири чи у дворі приватного будинку, він може стати легкою здобиччю для зловмисників. Відповідально ставтеся до збереження власного майна!

Відділ комунікації поліції Житомирської області
 
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux