Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Новоград-Волинському поліцейські розшукали підозрюваного у шахрайстві
Опубліковано 10 грудня 2020 року о 11:18

Поліцейські встановили особу та місце знаходження чоловіка, який під приводом зателефонувати виманив мобільний у звягельчанина. Триває досудове розслідування.

9 грудня до Новоград-Волинського відділу поліції звернувся 44-річний житель райцентру із повідомленням про ошуканство. Заявник розповів, що цього дня знайомець попросив у нього мобільник нібито для дзвінка. Отримавши ґаджет знайомець, розмовляючи по телефону, раптом втік.

Відтак заявник звернувся за допомогою до поліцейських.

Прибувши на місце події, поліцейські сектору реагування швидко встановили особу ймовірного шахрая та розшукали чоловіка. Ним виявився 31-річний місцевий житель. Його доставили до поліційного відділу для встановлення всіх обставин події. Чоловік визнав свою провину, мобільний телефон у нього вилучили.
 
За цим фактом було розпочато кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Крім того, чоловік уже є підозрюваним по двом кримінальним провадженням за вчинення крадіжки та шахрайства.

Нині парубкові за такі дії може загрожувати покарання від штрафу до 3 років позбавлення волі.

Водночас поліцейські вкотре закликають громадян дбати про збереження власного майна та не довіряти незнайомцям. У ситуаціях, схожих на вищевказану, варто дотримуватися низки простих правил:

- не передавайте нікому до рук свої телефони, планшетні комп’ютери та іншу техніку, якщо з таким проханням до вас звертаються незнайомці під різними сумнівними приводами;

- у випадку, коли до вас звертаються з проханням терміново викликати «швидку допомогу», повідомити про злочин, інших екстремальних обставин – зробіть це самі, уточнивши адресу та дані того, хто потребує допомоги. Шахраї зазвичай одразу відмовляються від своїх намірів;

- батькам необхідно щоразу нагадувати про обережність власним дітям. Розкажіть їм, що не можна вихвалятися модними ґаджетами, особливо серед незнайомців, у громадському транспорті, на вулиці, на ігрових майданчиках тощо. Варто ігнорувати прохання однолітків та дорослих «подивитися», як працюють функції телефону, пограти в гру, зателефонувати тощо.

Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux