Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські завершили розслідування незаконного зберігання та виготовлення зброї двома жителями Романівщини
Опубліковано 06 липня 2022 року о 14:07

Днями скеровано до суду обвинувальні акти відносно двох жителів Романівської громади. У квітні чоловіків викрили у незаконному виготовленні та зберіганні гладкоствольної зброї. Нині за вчинене обвинуваченим загрожує позбавлення волі.

Наприкінці квітня до відділення поліції №5 (м. Чуднів) Житомирського районного управління поліції надійшло повідомлення про неправомірні дії двох жителів села Соболівки, що на Романівщині. Повідомлення надійшло від місцевих мешканців: чоловіків часто бачили на вулицях села зі зброєю невідомого походження. 

Достовірно було відомо, що у жодного з них немає дозволу на зберігання таких предметів, тому їм неодноразово пропонували добровільно здати їх до поліції.  Окрім цього, обоє товаришів неодноразово з’являлися у селі у нетверезому стані, при цьому з саморобною зброєю у руках.  Це й спричинило неабиякі хвилювання серед жителів населеного пункту. 

Отримавши цю інформацію, поліцейські одразу прибули на місце події. У чоловіків, які перебували неподалік від своїх домоволодінь, дійсно було виявлено вогнепальну зброю.  Товариші розповіли, що виготовили її самостійно та носили при собі з метою самозахисту. Тож у чоловіків правоохоронці вилучили усе нелегальне майно та знаряддя його виготовлення. 

Експерти встановили, що надані для дослідження предмети є гладкоствольною зброєю калібру 15,4 мм.   

Тож на підставі результатів проведених досліджень та інших зібраних доказів слідчі повідомили чоловікам про підозру у вчинені кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 1 ст. 263-1(Незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї або фальсифікація, незаконне видалення чи зміна її маркування, або незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин чи вибухових пристроїв)  КК України. 

Після проведення усіх необхідних процесуальних дій обвинувальні акти відносно обох чоловіків скеровано до суду. 

Відповідно до чинного законодавства за вчинені діяння обвинуваченим загрожує покарання від 3 до 7 років позбавлення волі. 

Житомирське районне управління поліції
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux