Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Житомирщині поліцейські затримали молодика за крадіжку, спробу угону та незаконне заволодіння автомобілем
Опубліковано 11 травня 2021 року о 11:50

10 травня у Пулинах поліцейські затримали молодика, який за кілька годин до того незаконно заволодів автомобілем в обласному центрі. Під час перевірки усіх обставин з’ясувалось, що чоловік тієї ж ночі обікрав та намагався завести ще один транспортний засіб. Нині затриманий під вартою, вирішується питання про запобіжний захід.

Повідомлення про подію надійшло уранці 10 травня. Заявник розповів, що зник його транспортний засіб, ВАЗ-21063, залишений неподалік одного з підприємств по вул. Слобідській у м. Житомирі.

Під час першочергових заходів, серед іншого, поліцейські опрацювали записи камер відеоспостереження, розташованих у цьому мікрорайоні міста та з’ясували напрям руху викраденого авто.

- На території кількох суміжних громад було введено спеціальні заходи та на затримання транспортного засобу орієнтовані зовнішні наряди поліції. Відтак інспектори групи реагування Пулинського сектору поліцейської діяльності помітили транспортний засіб поблизу автовокзалу у селищі, - розповів т.в.о. начальника ГУНП в Житомирській області Артем Лисогор. – Автомобіль затримали разом з водієм.

Під час перевірки з’ясувалось, що жодних підстав для керування автівкою у чоловіка немає, а сам ВАЗ – саме той, що розшукують колеги у Житомирі.

За таких обставин і транспортний засіб, і водія доставили до районного управління поліції.

- Під час роботи слідчо-оперативної групи на місці події у Житомирі з’ясувалось, що молодик спочатку зламав замок в іншій автівці, припаркованій поряд з угнаною. Однак там він не зміг завести замок запалення без ключа і тому вирвав магнітолу та взяв наявний електроінструмент. Потому чоловік перебрався до сусіднього авто, яке йому вдалося таки угнати та на якому його і затримали в Пулинах, - прокоментував начальник Житомирського районного управління поліції Сергій Синявський.

Молодика, як з’ясувалося 22-річного житомирянина, затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. За усіма описаними епізодами йому оголошено про підозру у вчиненні низки діянь, передбачених ч. 3 ст. 185 (Крадіжка), ч. 2 ст. 15 (Замах на кримінальне правопорушення), ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) та  ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін до 8 років.
Раніше чоловік уже притягувався до відповідальності за учинення подібних діянь і нині мав вирок суду з відтермінуванням виконання.

Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux