Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Попільнянщині поліцейські виявили у нетверезого керманича підроблене водійське посвідчення
Опубліковано 18 травня 2022 року о 16:32

Інспектори сектору реагування патрульної поліції зупинили на вулиці вантажівку, водій якої порушив Правила дорожнього руху. Як з’ясувалось, керманич був нетверезим, а його документи викликали сумніви в їх справжності. Нині триває встановлення всіх обставин.

17 травня у смт Попільні інспектори відділення №2 Житомирського РУП зупинили вантажний автомобіль «Вольво», водій якого рухався на заборонений дорожній знак. За кермом перебував 36-річний житель Київщини.

Під час спілкування поліцейські помітили, що водій має явні ознаки алкогольного сп’яніння. Обстеження за допомогою алкотестера зафіксувало нетверезий стан чоловіка.

Під час оформлення відповідних адміністративних матеріалів поліцейські перевірили за наявними обліками й надані керманичем документи. У результаті встановили, що його водійське посвідчення має ознаки підробки.

Тож на місце події прибула слідчо-оперативні група місцевого відділення поліції. Правоохоронці задокументували всі обставини правопорушення та вилучили документ для проведення експертних досліджень.

Нині слідчі поліції з’ясовують всі обставини у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) КК України.

Відповідно до чинного законодавства за використання завідомо підробленого документа причетному до правопорушення може загрожувати покарання у вигляді штрафу до 50 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або піврічного арешту чи обмеження волі на строк до 2 років.

Також поліцейські склали відносно чоловіка адміністративні матеріали за ст. ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння…), 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами)  та 121 (Порушення водієм правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами) КУпАП.

Житомирське районне управління поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux