Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Житомирщині поліцейські відпрацювали алгоритм взаємодії при звільненні заручників
Опубліковано 21 лютого 2021 року о 17:01

21 лютого поліцейські провели чергові комплексні тактико-спеціальні заходи, які проходили на територіях чотирьох громад. У навчаннях взяли участь структурні, територіальні та спеціальні підрозділи обласного ГУНП, а також представники регіональних служб, безпосередньо підпорядкованих Національній поліції України. 

Навчально-тренувальні заходи поліції охопили території Коростишівської, Радомишльської, Малинської та Брусилівської громад і проходили у рамках кількох спеціальних операцій.  

Поліцейські-учасники тренувальних заходів, зокрема, відпрацьовували алгоритм оперативного розкриття незаконного позбавлення волі людини у м. Коростишеві. За умовним завданням, на одній з вулиць адмінцентру громади група невідомих осіб силоміць заштовхали чоловіка в автомобіль і поїхали геть. Про подію відповідним чином були повідомлені зовнішні наряди поліції, а на виїздах з міста у всіх напрямках були виставлені поліцейські пости, у тому числі з числа працівників Управління поліції охорони в області. За короткий проміжок часу на одній з вулиць правоохоронцям вдалося заблокувати вказаний транспортний засіб. Однак умовні правопорушники застосували зброю, «поранили» поліцейського і поїхали далі. 

Залучені до навчань медики оглянули правоохоронця і надали йому необхідну допомогу. 

Водночас на місцях обох подій працювали слідчо-оперативні групи ГУНП в області та Коростишівського відділу поліції. Правоохоронці здійснили низку першочергових заходів для встановлення обставин кримінального правопорушення, опитали очевидців, вилучили слідову інформацію та записи наявних камер відеоспостереження, зібрали інші важливі відомості. 

У результаті слідчо-оперативних заходів правоохоронці відстежили маршрут руху розшукуваної автівки і встановили місце перебування умовних підозрюваних на території уже Радомишльської громади. 

Потенційно небезпечну територію, де знаходились імовірні правопорушники разом із заручником, було оточено силами поліції. На місце виїхала і працювала слідчо-оперативна група Радомишльського відділення поліції. 

До участі у комплексних тренуваннях долучились рятувальники УДСНС в області і медики.

Операцію із затримання правопорушників і звільнення їх заручника провели спецпризначенці КОРДу під прикриттям бійців роти поліції особливого призначення ГУНП та ТОРу Управління патрульної поліції в області. 

Згодом фахівці вибухотехнічної і кінологічної служб ГУНП оглянули транспортний засіб підозрюваних, залишений ними поблизу приміщення, в якому вони забарикадувались із заручником.

Увесь час втілення кількох поліцейських операцій у Головному управлінні Нацполіції Житомирщини працював Ситуаційний центр, де фахівці акумулювали й аналізували інформацію та координували роботу задіяних до заходів підрозділів поліції. Окрім того, представники Ситуаційного центру моніторили ситуацію безпосередньо на місці затримання умовних правопорушників.

Нагадаємо, 20 лютого навчально-тренувальні заходи поліції пройшли у Бердичівському та Житомирському районах. Правоохоронці відпрацьовували алгоритм взаємодії при розкритті розбійного нападу.

– Такі заходи масштабні і потребують залучення значних сил і засобів, у першу чергу, від поліції. Щоб не створювати жителям громад незручностей або не заважати звичній життєдіяльності населених пунктів у будні, ми провели наші комплексні навчання у вихідні дні. Результати і усі процеси будуть проаналізовані з керівниками підрозділів і служб поліції. Ми врахуємо неточності, що виникали у процесі виконання тренувальних завдань, і зведемо до мінімуму можливості їх виникнення у реальних ситуаціях. Ми удосконалюємось задля безпеки людей! - підсумував начальник ГУНП в Житомирській області Юрій Олійник.

Відділ комунікації поліції в Житомирській області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux