Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Житомирська поліцейська Вероніка Кратюк стала срібною чемпіонкою світу з пляжного самбо
Опубліковано 06 вересня 2021 року о 12:54

На Чемпіонаті світу із пляжного самбо, що відбувся в останні дні літа у Республіці Кіпрі, українці в командній боротьбі зайняли ІІ призове місці.  До того ж, сержант житомирської поліції Вероніка Кратюк стала срібною призеркою світового чемпіонату. З новими досягненнями поліцейську привітали керівництво главку та колеги.

Чемпіонат світу з пляжного самбо відбувся 28-29 серпня у м. Ларнаці. До складу української команди разом з іншими спортсменами увійшла і поліцейська роти поліції особливого призначення ГУНП в Житомирській області Вероніка Кратюк.

– Знаково, що це був перший взагалі в історії світовий чемпіонат саме у різновиді пляжного самбо. У червні на Одещині у рамках всеукраїнських змагань проходив відбір спортсменів до складу української збірної команди Національної федерації самбо України. І я його пройшла. Загалом, пляжне самбо важче, ніж спортивне, яким я займаюсь упродовж уже 5 років. Різниця полягає у тому, що поєдинки швидші за часом (до першого кидка) і складніші через боротьбу на піску. Але до змагань я готувалась, дякую за підтримку і ці можливості командиру нашої роти, - розповіла Вероніка Кратюк.

Загалом на світовому чемпіонаті у Ларнаці участь взяли 12 команд. Українську представляли 3 спортсменів і четверо спортсменок, серед яких і житомирська поліцейська-спецпризначенка.

Суперницями Вероніки були представниці Румунії та Росії, обидві багаторазові чемпіонки зі спортивного самбо. Але сержант житомирської поліції завзятістю і прагненням зуміла перемогти у цих поєдинках і виборола срібло в індивідуальній категорії (до 72 кг). А українська команда посіла ІІ призове місце на чемпіонаті.Спортсмени привезли зі змагань кубки, подарунки та нагороди.

6 вересня Вероніку Кратюк привітали у главку поліції - т.в.о. начальника ГУНП Артем Лисогор та колеги. Їй побажали подальших яскравих перемог і успіхів!

– Радію, що змогла принести перемогу Україні та зокрема Житомирщині. Не зупинятимусь на досягнутому. Дивилась на змаганнях на наш український прапор і дала собі обіцянку стати чемпіонкою світу з бойового самбо, - прокоментувала спортсменка-спецпризначенка поліції.

Щиро вітаємо Вероніку із достойною перемогою! Бажаємо подальшого розвитку та нових амбітних досягнень у професійному та спортивному житті!

Відділ комунікації поліції Житомирської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux