Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Житомирі стартував проєкт «Поліцейський офіцер громади»
Опубліковано 25 травня 2021 року о 10:45

25 травня у Житомирі за участю заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка та заступника голови Національної поліції України Олександра Фацевича відбувся офіційний запуск 17 поліцейських офісів для офіцерів громад. Під час презентації проєкту поліцейським Житомирської та Іршанської територіальних громад також передали ключі від 13 нових службових автомобілів, що сприятимуть їх мобільності та оперативності.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко під час урочистого старту проєкту сказав:

«Житомир – це один з обласних центрів України, де громадяни почувають себе найбільш безпечно. І в цьому, переконаний, заслуга ефективної взаємодії органів місцевої влади та поліції. Сьогоднішня подія, старт великого проєкту «Поліцейський офіцер громади» - це приклад розуміння важливості питання безпеки населення тими, хто за неї відповідає. Довіра людей до органів влади залежить у тому числі від якості, мобільності, наближення до людей поліцейських. Тому така реальна матеріально-технічна допомога правоохоронцям дійсно цінна. Міністерство внутрішніх справ продовжує впровадження нових і нових проектів, направлених на підвищення рівня безпеки: від розвитку системи відеонагляду і до змін в освітньому процесі. Сподіваємося на підтримку цих ініціатив у суспільстві».

Заступник міністра внутрішніх справ вручив 12 поліцейським офіцерам Житомирської та 2 – Іршанської територіальних громад сертифікати про успішне закінчення навчання.

Їх підготовка  тривала за участі та сприяння міжнародних партнерів упродовж майже трьох місяців на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. А їй передував конкурсний відбір, що проходив за участі представників територіальних громад, в яких нині поліцейські і працюватимуть.

«Сьогодні 442 поліцейських офіцери громади у державі забезпечують безпеку 3,5 мільйона людей, переважно - у сільській місцевості. Житомир – перше велике місто в Україні, перший обласний центр, де ми запускаємо проєкт «Поліцейський офіцер громади». Саме з вашого міста, за наполяганням місцевої влади, починається впровадження проєкту у великих містах», - сказав присутнім заступник голови Національної поліції Олександр Фацевич.

Заступник голови Національної поліції України вручив офіцерам помпові рушниці, а голови Житомирської міської ради Сергій Сухомлин та Іршанської селищної ради Сергій Сахненко – ключі від придбаних за кошти громад 11 службових «Рено Дастер». Ключі від ще 2 автомобілів від Головного управління Нацполіції Житомирщини поліцейським передав начальник поліції Житомирщини Юрій Олійник.

Також учасники заходу відповіли на запитання журналістів щодо вказаного проєкту та перспектив його подальшого впровадження в регіоні.

Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux