Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Житомирщині поліція готова до виконання функцій, пов’язаних із забезпеченням безпеки громадян під час карантину
Опубліковано 13 березня 2020 року о 12:56

У зв’язку з введенням рішенням Кабміну на території України карантину, а також виявленням в області випадку захворювання на короновірус COVID-19   робота поліцейських Житомирщини спрямована на забезпечення порядку та проведення відповідних заходів безпеки, а також недопущення паніки  серед громадян.

У цілодобовий режим роботи переведений Ситуаційний центр Головного управління Нацполіції в області, працівники якого перебувають на постійному зв’язку зі створеним при Житомирській облдержадміністрації Оперативним штабом щодо запобігання розповсюдженню короновірусу. Також у кожному відділі та відділенні поліції Житомирщини розпочали роботу Оперативні штаби. Ситуація щодо захворювання на території регіону моніториться постійно.

Окрім того, у ході практичних заходів поліції уточнено місця можливого розташування карантинних постів, а також обсервації та лікування хворих. Передбачено забезпечення працівників засобами індивідуального захисту, у тому числі респіраторами.

Наразі у м. Радомишлі забезпечується охорона публічної безпеки та порядку поблизу місць лікування хворої та проживання її та рідних.

Також передбачено можливість виставлення стаціонарних постів на в’їздах-виїздах з міста з метою попередження поширення вірусу.

- У разі прийняття відповідного рішення щодо фільтраційних постів на в’їзді-виїзді м. Радомишля, поліція готова до такої роботи, звісно, у взаємодії з медичними працівниками, - прокоментував начальник ГУНП в Житомирській області Сергій Крупєй. – Наразі забезпечується постійний зв’язок з мобільними медичними бригадами та визначено шляхи переміщення потенційно інфікованих осіб.

Поліцейські готові реагувати на будь-які події, що можуть вплинути на безпеку громадян.

Водночас поліція звертається до жителів області з проханням зберігати спокій, не піддаватися безпідставній паніці та не поширювати неперевірену інформацію. Закликаємо всіх до максимальної правової культури та свідомості, толерантності і взаємодопомоги.

Наразі ситуація на території області контрольована. Поліція має достатньо сил і засобів для забезпечення публічної безпеки та порядку. 

Всю необхідну інформацію про COVID-19 можна знайти на офіційному сайті за посиланням https://covid19.com.ua.

Відділ комунікації поліції Житомирської області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux