Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За кілька днів поліція Житомирщини вилучила у громадян гвинтівку, самопал, близько двох сотень набоїв та майже кілограм пороху
Опубліковано 11 травня 2018 року о 13:38

На території регіону тривають оперативно-профілактичні заходи, направлені на виявлення та вилучення з незаконного обігу незареєстрованих одиниць зброї, а також боєприпасів та вибухових речовин. Правоохоронці попереджають про кримінальну відповідальність за такі протиправні діяння.

8 травня працівники Новоград-Волинського відділу поліції провели низку слідчих дій, у рамках кримінальних проваджень. Перевіряючи інформацію про можливе зберігання небезпечних предметів за місцями проживання жителів району правоохоронці провели санкціоновані обшуки у двох населених пунктах району. 

У с. Михіївці в обійсті 49-річного місцевого жителя в одній з кімнат будинку поліцейські виявили та вилучили скляну півлітрову банку, частково заповнену сухою сумішшю, зовні схожою на мисливський порох. 

А в оселі іншого 33-річного селянина із с. Курчиці правоохоронці вилучили самопал та частину безномерної двостволки без прикладу до мисливської рушниці «ІЖ-58». Походження вилученого нині з’ясовують слідчі.

У Романівському районі поблизу автобусної зупинки у с. Разіному оперативники кримінальної поліції під час поверхневого огляду 42-річного жителя райцентру виявили у чоловіка півтора десятка різнокаліберних патронів. 

10 травня працівники Попільнянського відділення поліції у рамках досудового розслідування кримінального провадження провели санкціонований обшук за місцем проживання жителя м. Білої Церкви. У результаті у будинку чоловіка виявили та вилучили дрібнокаліберну гвинтівку з оптичним прицілом, півтори сотні різнокаліберних набоїв, у тому числі до мисливської зброї і пістолета Макарова, та 4 металевих банки із сипучою сумішшю, подібною до пороху, загальною вагою близько 700 грамів. 

Нині усі вилучені у вказаних випадках небезпечні предмети направлені на експертне дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС. 

Походження зброї, боєприпасів та вибухових речовин встановлюється у рамках подальших досудових розслідувань.

Поліцейські нагадують громадянам, що за носіння, зберігання, придбання, передачу чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 7 років.

Відділ комунікації поліції Житомирської області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux